EngelseVlag comp

   +31 (0)6-43060405

Mediationopleidingen

Opleiding tot Professioneel Mediator

Een gedegen, interactieve en gevarieerde opleiding tot professioneel mediator. Een van die opleidingen wordt verzorgd in samenwerking met IMFO, Instituut voor Mediation en Familierecht Opleidingen (geaccrediteerd door de vFAS) en een in samenwerking met MTi, Mediation Trainingsinstituut (geaccrediteerd door MfN).

IMFO MTi-logo-mediation-kleur-300x125 

Specialisatieopleiding arbeidsmediator

MTi heeft mede met het oog op de wettelijke ontwikkelingen haar specialisatieopleiding tot arbeidsmediator opnieuw vorm gegeven en geïntensiveerd, zodat deze voldoet aan de aangescherpte praktijkeisen. Voor mediators die zich na hun mediation opleiding willen specialiseren in het begeleiden van arbeidsconflicten in allerlei vormen biedt deze MFN erkende specialisatieopleiding een stevige basis. Een intensieve en praktijkgerichte training waar de specifieke dynamiek en verder alle aspecten aan bod komen die zich bij het begeleiden van arbeidsconflicten kunnen voordoen.

Arbeidsmediator-vernieuwd2

Werken met mediationvaardigheden

In deze tweedaagse training bij het MTi Werken met mediationvaardigheden leert u: •Patronen, gedragingen en emoties herkennen en de invloed daarvan binnen de organisatie of afdeling •Verwerft u inzicht in (conflict)processen •Krijgt u handvatten aangereikt om efficiënt te handelen bij een (dreigend) conflict vanuit de mediationleer. Bovendien leert u de grens kennen van uw eigen invloed in het (conflict)proces.

De workshop is bestemd voor leidinggevenden, managers, HR adviseurs, (HR) managers en medewerkers bij overheidsinstanties die contact hebben met de burger; kortom allen die vakmatig in lastige gesprekken verzeild raken.

Verdieping: Groepsconflicten en Mediation

Door vergroting van het aantal mensen dat betrokken is bij het conflict, ontstaat er al snel een complexe dynamiek van beïnvloeding. Op bedoelde en onbedoelde wijze beïnvloeden partijen elkaar onderling. Dat gebeurt binnen een partij die bestaat uit meerdere personen. Het gebeurt ook wederzijds, tussen de verschillende partijen. Groepsconflicten zijn vaak al geëscaleerd; bij communicatie tussen meer mensen kan er meer misgaan. Dikwijls is onduidelijk wie er tegenover elkaar staan en wie juist met elkaar samenwerken. Er kunnen grote onderlinge verschillen zijn in wat door de deelnemers wordt beschouwd als de kern en het gebied van het conflict. Die interacties zijn deel van het conflict.

Tijdens deze eendaagse verdieping bij het MTi krijgt u handvatten om als mediator een groepsconflict te begeleiden.